MARDİNFED BAŞKANI BİTER:''ANKARA MARDİN EVİ BİR İLK OLDU!''

Ankara Marev Tarafından İnşa ettirilerek 11 Mayıs 2014 Tarihinde Muhteşem açılış Töreninden sonra hizmete açılan, 'Mardin Kültür Evi' ,Mardinliler için bir Milat Oldu.

30.05.2014 12:10:45 0
MARDİNFED  BAŞKANI BİTER:

Ankara Marev Tarafından İnşa ettirilerek 11 Mayıs 2014 Tarihinde Muhteşem açılış Töreninden sonra hizmete açılan, ’Mardin Kültür Evi’ ,Mardinliler için bir Milat Oldu.

Tüm Yurtta olumlu tepkilere neden olan ve Yurt Genelinde Örgütlenmiş Mardin STK’larının gıpta ile baktığı Proje öncü görevini üstlendi.

Projenin Başta İstanbul olmak üzere Adana,İzmir Gaziantep gibi Mardinlilerin örgütlü olduğu illerde örnek alınarak, Projeler geliştirileceği yönünde Bilgiler alınmaktadır.

Konuyu görüştüğümüz Mardin STK Liderleri de bunu doğrulayarak, Ankara ‘’Mardin Kültür Evi’ ’açılışının önemine değindi.

Artuklu Haber Ajansı olarak MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter’e de Konu ile ilgili düşüncelerini ifade etmesini rica ettik.

MARDİNFED BAŞKANI İBRAHİM BİTER MARDİN EVİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ARTUKLU HAER AJANSI’NA ŞÖYLE DİLE GETİRDİ;

" Ankara’da açılan bu eşsiz eser benim olduğu kadar bütün Mardinlilerin gurur kaynağı oldu. Başta Marev Başkanı Sayın İbrahim Aysoy olmak üzere emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum.    Ankara Mardin Evi bizim hedeflerimizi biraz daha ileriye taşımamıza vesile oldu İnşallah sadece Ankara’da değil bütün Türkiye’de Mardin evleri olacak. İstanbul’da  Mardinfed`in binası da çok yakında bütün Mardinlilerin hizmetinde olacak.B.çekmecede yapımı süren tamamıyla Mardin Mimarisi ve taşlarıyla inşaatı devam eden Mardin evimizin de yakında bütün Mardinli hemşerilerimizi ve Mardin sevdalılarını ağırlayacak olmasını müjdelemek isterim. Bunun yansıra ADANA MARDAV`ın Osman Göktekin başkanlığında Adana da yapmakta olduğu muhteşem bir Mardin Evi de bizi gururlandırıyor. Buna benzer çalışmaların süreceği muhakkak bir gerçektir dünya tarih kenti Madinimizin bütün dünyaca tanınmasına neden olan bu olağan üstü çalışmaların artarak devam etmesi en büyük temennimdir... ‘’Açıklamasında bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

HABER;İSMAİL DİNÇEL-ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00